Lyn-falafler

                                                                                                                                                                                                                                                                              ANMELDELSE

I mine unge dage spiste jeg masser af pitabrød med falafel. Ikke fordi jeg var vegetar, men fordi jeg boede et halvt år i Israel, og her kunne man købe falafel overalt til billige penge, og det smagte skønt. Nu er det mine børn, der er vilde med de sprøde, små vegetarkugler – ikke mindst min 14-årige datter, der bestemt mener, hun nu skal være vegetar (ja, ja vi får at se).

Jeg har stadig til gode at lave dem selv fra bunden, men jeg synes også, det er helt ok at snyde – og prioritere sin tid anderledes i hverdagen. Urtekram Nutana har nemlig lavet en tørret, økologisk falafelmix, der er lige til at røre op med vand og stege til små falafelbidder eller vegetarburgerbøffer. Det er totalnemt og smager super godt. Bare i med 4 dl kogende vand, rør rundt og lad massen stå i 15 min. Sæt ungerne – store som små – til at trille kugler og smid dem på panden i olie og server med pitabrød og salat. Hvis du er heldig, er der også til madpakker dagen efter.

Og naturligvis skal jeg da selv prøve at lave dem fra bunden en dag, men indtil da, så er jeg godt tilfreds med falafelmixen. Jeg købte en pose som spotvare i Netto til 25 kr. Vi var 3 om at spise dem, og vi spiste mange – men der var alligevel til madpakker dagen efter.